Apple desvela l’Apple Watch i dos iPhone més grans que mai

  • Els dos nous models de telèfon intel·ligent mesuren 4,7 i 5,5 polzades

VilaWeb
Redacció
09.09.2014 - 21:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En una de les presentacions de nous productes més esperades d’Apple, l’empresa tecnològica californiana ha presentat dos nous models d’iPhone, els més grans que ha fet mai, a més de l’Apple Watch, un rellotge de polsera intel·ligent que incorpora la companyia al mercat dels ‘smartwatches’, on haurà de competir amb potents fabricants com LG, Motorola i Samsung, que ja comercialitzen de fa temps aquesta mena de dispositius.

L’Apple Watch és quadrat, de metall, amb corretges d’uns quants colors i materials i té una pantalla de vidre de safir que no es ratlla. Per a controlar-lo, la pantalla és tàctil i diferencia entre la pressió lleugera i la més intensa. També incorpora una rodeta al costat, que amplia i allunya la pantalla o fa lliscar-la amunt i avall. El rellotge inclou el sistema de control per veu Siri, envia notificacions, mostra mapes i pot controlar el ritme cardíac. A més, per a comunicar-se amb l’usuari també vibra. L’Apple Watch arribarà al mercat al començament de l’any vinent.

Els dos iPhone que s’han presentat es diferencien sobretot per la seva mida. Els nous models són més grossos que qualsevol versió anterior de l’smartphone d’Apple, que no superaven les quatre polzades. La pantalla de l’iPhone 6 mesura 4,7 polzades i la de l’iPhone 6 Plus, 5,5. Els nous aparells també són més prims i pesen menys.

Els nous terminals incorporen la tecnologia Apple Pay, amb la qual aspiren a fer un mòbil que serveixi de cartera i que substitueixi les targetes de crèdit. Es basa en l’estàndard NFC i eines pròpies d’Apple com Touch ID i Passbook.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any