Una llista de coses per a menjar, veure i fer abans no desapareguin pel canvi climàtic

VilaWeb
Redacció
05.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si us agrada passejar vora la mar, si no teniu al·lèrgies, si us agrada l’hivern o beure xampany de la regió de la Xampanya, si no us podeu estar de menjar ostres, aleshores us interessa la guia que acaba de publicar la revista Matter amb les trenta-tres coses que desapareixeran o canviaran radicalment amb l’escalfament del planeta i el canvi climàtic. La llista, diu la revista, es basa en estudis científics reals sobre la manera com variarà el planeta d’aquí a mig segle i més enllà. ‘Preneu-vos-la com una guia de la bona vida abans el canvi climàtic no la fongui del tot.’

Dividida per continents (Amèrica del Nord i Amèrica del Sud, l’Àrtic, el Pacífic sud, l’Àsia, l’Àfrica i el Pròxim Orient i Europa), la llista ens avisa que d’aquí a poques dècades ja no es podrà visitar el conegut Centre Espacial Kennedy de la NASA a Cap Canaveral (Florida) o que Las Vegas es quedarà sense aigua i, probablement, sense habitants ni visitants.

També quedarà engolit sota el mar el pol Nord, a l’Àrtic, i la icònica òpera de Sydney, a Austràlia. Els nord-americans amants del pastís de cirera patiran per trobar-ne i els bevedors compulsius de cafè, tret que siguin molt rics, deixaran probablement l’addicció. La guia també posa en dubte que fos gaire bona idea la que va tenir el dictador nord-coreà Kim Jong-un d’obrir una estació d’esquí al país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any