Els pares del Cremona, continuaran amb la rebel·lió, malgrat la conselleria i la policia

  • Agents de la policia espanyola els han desallotjat, avisats per dos inspectors d'Educació

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.09.2014 - 10:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els pares d’alumnes de l’escola Ciutat de Cremona d’Alaquàs, a l’Horta, continuaran demà amb l’acte de rebel·lió contra la decisió de la Conselleria d’Educació de suprimir l’única aula de tres anys del centre. Els pares tornaran a dur els xiquets a l’escola i els mestres voluntaris també es presentaran per fer-se’n càrrec, malgrat que avui han topat amb dos inspectors d’Educació que han avisat la policia espanyola. Els agents han anat a l’escola i n’han desallotjat els docents voluntaris i els pares. Els inspectors acusen els pares d’haver abandonat els seus fills i avisen que si demà els xiquets tornen, Serveis Socials se’n farà càrrec.

Un matí mogut

Segons que ha explicat a VilaWeb Marc Candela, portaveu de l’STEPV, els pares havien signat un paper acreditant que deixaven els xiquets en mans dels voluntaris. A més, l’oficina de Benestar d’Alaquàs també ha negat que haguessin estat abandonats.

Els agents de la policia espanyola han marxat a mig matí, però els inspectors han estat fins a migdia al despatx de la directora del centre. Han instat a la directora a trucar els pares i avisar-los que anessin a buscar els nens. Cap pare no ha aparegut fins a les 13.00, quan s’acabava la jornada escolar, i els vuit xiquets han estat fins llavors dins de l’escola i una mestra de la plantilla se n’ha fet càrrec.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic al País Valencià havia convocat una concentració de protesta a la porta d’aquest centre. Escola Valenciana i més entitats han publicat fotografies de l’acció:

I el diputat Joan Baldoví ha difós aquesta fotografia d’agents de la policia espanyola dins el centre:

Informació relacionada:

Tancades al País Valencià en defensa de l’escola pública i en català

Veriueu-ho i el misteri del col·legi de Ciutat de Cremona

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any