Canvis en alguns assumptes des d’ahir

  • Com cada any, l'u de setembre és sinònim de canvis en assumptes com el RSA, o el preu d'algunes coses ...>>
    Dt 2 de setembre del 2014.

VilaWeb
Redacció
02.09.2014 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre aquestes coses que canvien hi ha: la baixada de les tarifes reglamentaries del gas, que baixaran un 0,43% de mitjana, segons va anunciar la Commission de régulation de l’énergie (CRE). Per precisar més, aquesta baixada serà  de per a aquells que només utilitzen el gas per a la calefacció, i el 0,2% per a aquells que l’utilitzen per a l’aigua calenta i cuinar.

Una altra reducció: aquesta vegada afecta a les cotitzacions pels treballs realitzats a domicili que de passa a 1,5 € per hora declarada contra 0,75 € fins ara.

Altres canvis:

– La validesa dels bitllets dels TER i dels trens Intercités, es redueix d’ara endavant a 7 dies, contra els 2 mesos que era fins ara.

– El permís de conduir: Els conductors que han de renovar el seu permís hauran de pagar d’ara endavant un dret de segell de 25 € si no poden presentar el seu permís caducat. Aquesta mesura s’aplica tant en cas de pèrdua com en cas de robatori.

– i RSA: Com  s’havia anunciat la setmana passada, el  ‘Revenu de Solidarité Active “socle”‘  és revalorat d’un 2% aquest u setembre. Passarà a 509,30 € per mes per a una persona sola i 1.069,53 € per a una parella amb dos nens. Tingueu en compte que el govern va anunciar el gener de 2013, un increment del 10% del RSA, a més de la inflació, per al final del quinquenni.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any