El jutge no localitza Santiago Calatrava per notificar-li que ha de declarar

  • Sobre presumptes irregularitats al Centre de Convencions de Castelló · El jutjat manté la citació demà a l'arquitecte i optarà per altres vies en cas de no comparèixer

VilaWeb
ACN
01.09.2014 - 19:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat d’instrucció número 5 de Castelló no ha pogut localitzar l’arquitecte Santiago Calatrava per notificar-li que està citat demà per declarar en la investigació judicial sobre presumptes irregularitats al Centre de Convencions de Castelló. Segons que han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, el jutge tampoc ha pogut localitzar el representant del grup, Nicolás Figueres. Les mateixes fonts han afegit que no se suspèn la declaració judicial per si opten per presentar-se en haver tingut coneixement de la citació per altres vies. Cas que no acudeixin, el jutjat activarà altres mecanismes per esbrinar domicilis i fer efectiu el lliurament de la citació.

El jutjat va imputar l’arquitecte Santiago Calatrava per les presumptes irregularitats en els contractes. El projecte del Centre de Convencions de Castelló va ser encarregat a l’arquitecte valencià i finalment va quedar suspès per la crisi. La Generalitat Valenciana va pagar 2,7 milions per la redacció de l’avantprojecte i el projecte bàsic del centre, que finalment no es va construir.

La justícia també va imputar l’ex-secretari d’Hisenda, Eusebio Monzó, i va citar a declarar dos representants del despatx del mateix Calatrava.

La denúncia parteix d’una denúncia d’un particular presentada davant la fiscalia de Torrevella. La Fiscalia d’Alacant, davant la manca de competència territorial, va remetre la denúncia al deganat de Castelló, que l’ha adjudicada per torn al jutjat número 5 de la ciutat.

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), personada com acusació popular al cas, ha dit al respecte que és ‘especialment cridaner que Santiago Calatrava, que té el títol d’ambaixador de la marca Espanya, no estigui localitzable per la justícia espanyola perquè presti declaració com a encausat’.

El portaveu adjunt de la formació, Ignacio Blanco, ha afegit que Calatrava acudia ràpid ‘a les fotografies amb Carlos Fabra, amb Francisco Camps, amb Eduardo Zaplana, i amb tots els líders del Partit Popular que li van signar contractes amb diners públics i li admetien sobrecostos absolutament indignants’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any