ERC respon a Ortega que s’han de posar les urnes ‘digui el que digui el TC’

  • Anna Simó demana unitat d'acció entre els partits del referèndum

VilaWeb
ACN
01.09.2014 - 16:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portaveu d’ERC, Anna Simó, ha defensat  la unitat d’acció entre les forces polítiques que van subscriure l’acord sobre la data i la pregunta de la consulta. En resposta a la vice-presidenta del govern, Joana Ortega, Simó, ha reivindicat el compliment dels compromisos adquirits i ha insistit en la necessitat d’actuar conjuntament sense retrets. ‘Ara és moment de sumar esforços, confiar en les nostres forces deixar els retrets de banda’, ha indicat. La portaveu republicana ha insistit en la necessitat de posar les urnes el proper 9-N ‘digui el que digui el TC’.

‘La unitat d’acció és allò que ha de prevaldre’, ha reivindicat, que ha preferit no entrar a comentar directament les declaracions d’Ortega avui al matí a TV3. Simó s’ha limitat a reclamar que no hi hagi ‘retrets’ entre les sis formacions que van acordar la data i la pregunta de la consulta el passat 12 de desembre. ‘Ara és el moment de complir els acords contrets amb la ciutadania i amb la resta de formacions polítiques’, ha afegit.

ERC continua defensant que el proper 9 de novembre el govern col·loqui les urnes perquè els ciutadans puguin participar en la consulta ‘digui el que digui el TC’. La portaveu republicana ha carregat contra l’Alt Tribunal, al que ha acusat de ser un ‘òrgan polític’ al servei dels principals partits estatals. Un probable veto del TC a la consulta no hauria d’aturar en opinió d’ERC el procés perquè la consulta serà ‘legal’ (llei de consultes) i ‘acordada’ (dos terços del Parlament l’hi donen suport).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any