La V al món, de l’A a la Z #VoteCatalonia #Araéslhora

  • Fotografies i vídeos de les V organitzades arreu del món per cridar a la manifestació de l'Onze de setembre

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.08.2014 - 19:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir va ser un dia d’èxit de les V prèvies a la que es farà l’Onze de Setembre a Barcelona. Els assaigs organitzats per algunes seccions locals de l’ANC al país i per nombroses sectorials exteriors van aplegar milers de persones en llocs tan emblemàtics com el Monestir de Montserrat, París, Londres i Edimburg, on d’aquí a divuit dies es fa el referèndum sobre la independència d’Escòcia. La més nombrosa fou la de Mataró, amb quatre mil assistents. Avui continuen els assaigs a Brussel·les, Mèxic, Nova York i a Austràlia, entre més indrets.

Assaigs a mig món

Fora del país, i seguint el ritme del cap de setmana passat, ahir i avui també tenen lloc molts assaigs de la V previs a l’Onze de Setembre. Dissabte se’n van fer, entre més ciutats, a París, Ginebra, Zuric, Washington, Londres (amb més de quatre-centes persones a Greenwich Park, la més concorreguda a l’estranger fins ara) i a Edimburg, en plena efervescència pel seu referèndum del dia 18 de setembre. Un centenar de persones es van reunir a Calton Hill, un turó al centre de la ciutat, per fer una rèplica de la V en la qual també van participar membres de la campanya Yes Scotland.

Avui les rèpliques continuen en cinc capitals d’estats d’Austràlia, a Mèxic, Nova York i la capital comunitària, Brussel·les, on la pluja no ha impedit que més de tres-centes persones s’hagin concentrat a migdia al Jubelpark. La xifra és superior a la de la cadena humana que s’hi va fer l’estiu passat. A aquella hora, precisament, han arribat els ciclistes que van sortir el 16 d’agost de Barcelona en la campanya Pedalem per la Independència.

Ací teniu la llista completa de tots els assaigs prevists enguany.

Us oferim, tot seguit, dos reculls de les millors fotografies i vídeos de les concentracions d’aquest cap de setmana al món. També podeu seguir ací la V de Nova York.




Informació relacionada:

Espectacular vídeo de la V de Nova York

La guia de la V de l’Onze de Setembre

Tot el que cal saber de l’Onze de Setembre… de 1714

Els assaigs de la V a tot el món (llista)

D’on ve el símbol de la V? Un recorregut per la infinitat de significats que té i ha tingut aquesta lletra

On es col·locaran els participants a la V d’arreu del territori?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any