Putin ja parla de crear un nou estat al sud-est d’Ucraïna

  • El president rus tensa la situació mentre la UE es planteja noves sancions a Rússia pel conflicte ucraïnès

VilaWeb
Redacció
31.08.2014 - 14:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mentre la Unió Europea s’ha donat una setmana per a aprovar una nova bateria de sancions contra Rússia pel seu intervencionisme a Ucraïna, el president rus, Vladímir Putin, ha tensat una mica més la situació avui quan ha evocat la creació d’un estat al sud-est ucraïnès. En una entrevista a Channel 1 TV, per primera vegada ha parlat públicament del possible establiment d’un estat independent a l’orient d’Ucraïna, on els rebels pro-russos lliuren des de fa setmanes una guerra oberta amb l’exèrcit ucraïnès.

‘Hem d’engegar immediatament discussions substancials amb les autoritats ucraïneses sobre qüestions relacionades amb l’organització política de la societat i la creació d’un estat al sud-est d’Ucraïna amb l’objectiu de protegir els interessos legítims de les persones que hi viuen’, ha dit el mandatari rus.

És la solució que planteja per a posar fi al conflicte ucraïnès i per això emplaça les autoritats d’aquest país a obrir immediatament amb ell una ronda de negociacions.

És la primera vegada que Putin s’expressa en aquests termes i parla de la hipòtesi d’un nou estat a les regions de Donetsk i Lugansk, on el govern ucraïnès i l’OTAN denuncien fa dies que tropes russes hi han entrat i participen en els combats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any