Més de dos milers de manifestants ‘per l’abolició dels pisos turístics’ a Barcelona

  • La manifestació més multitudinària contra el turisme incívic es va acabar a la plaça de Sant Jaume per a demanar a l'ajuntament un model alternatiu

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
31.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mobilització de la Barceloneta va rebre ahir a la tarda el suport d’entitats com ara la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), sindicats com Comissions Obreres i UGT i ciutadans de més barris de la capital catalana disposats a manifestar-se contra un model de turisme incívic.

Amb el lema ‘Barcelona no està en venda’, la manifestació més multitudinària fins el moment va arrencar al barri marítim i es va acabar a la plaça de Sant Jaume, clamant davant l’ajuntament i la Generalitat contra ‘un turisme de borratxera’ que amb les molèsties que comporta genera seriosos problemes de convivència als residents.

El president de l’associació de veïns de la Barceloneta, Oriol Casabella, va assegurar que els veïns del barri estaven indignats amb la situació que vivien i va avisar que no era un fet aïllat ni concentrat en aquest barri, sinó extensible a la resta de la ciutat. Com ho demostrava, deia, la manifestació. 

La marxa va arrencar a les sis de la tarda de la plaça del mercat de la Barceloneta, encapçalada per un canó des d’on es van llançar petards i sota el lema de ‘Barcelona no està en venda’. Poc després de les set es va arribar a la plaça de Sant Jaume amb crits de ‘Trias reacciona, això és Barcelona’. Fou una manifestació marcadament intergeneracional on es van poder llegir pancartes d’infants i gent gran reclamant ‘poder créixer’ i ‘poder morir’, respectivament, als barris on havien nascut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any