S’ha mort el dissenyador Manuel Pertegaz

  • Fou un dels grans mestres de l’alta costura

VilaWeb
Redacció
30.08.2014 - 10:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dissenyador Manuel Pertegaz s’ha mort de matinada a Barcelona a noranta-sis anys. Nascut a Olba (Aragó) el 1917, a deu anys es va traslladar amb la família a viure a Barcelona, on va obrir la seva primera casa de modes d’alta costura en un entresòl de l’avinguda Diagonal el 1942. La seva fama internacional va esclatar el 1954, quan se’n va anar als EUA al costat de Valentino, Pierre Cardin i Emidio Tucci.

Després de presentar la seva col·lecció en ciutats com Nova York, Boston i Atlanta va començar a rebre guardons pels seus dissenys. I de fet va ésser el primer modista del país que va dur els seus vestits fins a la luxosa Cinquena Avinguda de Nova York.

Els anys 1960 van ser els del seu enlairament professional perquè, segons que coincideixen els experts del sector, va saber intuir els canvis que s’imposarien en el camp de la moda, cosa que el va convertir en un precursor i a posar-se al nivell de noms com Dior, Coco Chanel i Balenciaga. El 1970, quan es va imposar el prêt-à-porter, Pertegaz s’hi va saber adaptar fàcilment, sense abandonar tot i això l’alta costura.

Pertegaz va obtenir nombroses distincions i reconeixements del món de la moda durant la seva llarga carrera, i el 2005 li fou concedida la Creu de Sant Jordi.

El funeral de Manuel Pertegaz tindrà lloc demà a les 12.30 al tanatori del barri de Sant Gervasi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any