La Dépêche du Midi futura propietària de ‘l’Indèp’?

  • Segons France3, el grup 'La Dépêche du Midi' serà el màxim accionista del grup 'Midi Libre', si les negociacions exclusives arriben a bon port amb els grups Sud-Ouest i Centre France ...>>
    Dv. 29 d'agost del 2014

VilaWeb
Redacció
29.08.2014 - 12:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir dijous al matí, els treballadors del grup Midi Libre que inclou el ‘Centre Presse’ (Aveyron), el ‘Midi Libre’ (Montpellers) i l’Indépendant (Perpinyà), han sabut que el grup La Dépêche du Midi, està amb negociacions per adquirir la majoria de les accions d’aquest grup. La cessió de majoria de les accions li costarien al voltant de 20 milions d’€uros, dels quals una aportació directa d’aproximadament 5 milions, només. Les pretensions del grup ‘Sud Ouest’ havien estat revisades a la baixada des del mes de juny.

Les Journaux du Midi (Midi Libre, Centre Presse i l’Indépendant) havien estat adquirits pel grup ‘Sud Ouest’ el 2007 per a 93 milions d’€uros. Des de llavors el personal s’ha reduït amb un centenar de ‘baixes voluntàries’, però l’acord que ara s’està negociant inclou el manteniment de tot el personal i dels llocs de treball.

Juntament amb aquest grup, entrarien en l’accionariat l’arquitecte de Montpellers François Fontès i l’home de negocis Louis Nicollin.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any