Investiguen el robatori d’una estelada a Vilobí d’Onyar amb un cotxe de la Guàrdia Civil

  • Unes càmeres municipals van captar l'acció dissabte a mitjanit i un veí va apuntar la matrícula del vehicle

VilaWeb
Redacció
29.08.2014 - 08:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Mossos d’Esquadra han començat a investigar la denúncia presentada ahir per l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar pel robatori d’una de les quatre estelades que va hissar al municipi el 2012. La denúncia explica que unes càmeres municipals van enregistrar dissabte a mitjanit com dues persones baixaven d’un cotxe fosc, s’enfilaven uns cinc metres i s’enduien la bandera. El robatori també fou vist per un veí, que va poder apuntar la matrícula del vehicle. Amb aquestes dades es va decidir presentar ahir la denúncia als Mossos, que han descobert que la matrícula correspon a un cotxe sense identificatius de la Guàrdia Civil.

Per la batllessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem, els fets són molt greus: ‘Ja és lamentable que algú cometi un robatori d’aquestes característiques, perquè no sols es tracta d’una bandera. És un símbol de país per a molta gent que de manera pacífica i democràtica defensa la independència de Catalunya. Però és molt més greu qui ho ha fet. No puc entendre els motius que porten unsagents de l’ordre, seguin del cos que siguin, a dur a terme un atac d’aquestes característiques que va contra la convivència.’

No és la primera vegada que desapareix l’estelada de la rotonda d’entrada al municipi selvatà. De fet, ja se la va endur un grup de joves que passaven uns quants dies al poble. En aquell cas es va poder recuperar.

La Guàrdia Civil, a disposició del jutjat de Santa Coloma de Farners

La Guàrdia Civil es posa a disposició del jutjat de Santa Coloma de Farners per a la investigació del robatori de l’estelada a Vilobí d’Onyar (Selva), segons ha informat el cos en un comunicat. Així mateix, la Guàrdia Civil assegura que no té coneixement oficial dels fets i que se n’han assabentat per informacions periodístiques. El cos afegeix que no ha rebut ‘cap tipus de requeriment’ per part del jutjat de Santa Coloma de Farners i si s’escau, segons apunta, s’iniciarà la corresponent investigació per identificar els presumptes autors del furt i es depuraran ‘responsabilitats disciplinàries’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any