L’Assemblea de Docents prepara la resistència per al nou curs escolar

  • Els mestres de les Illes han estat convocats a l'assemblea que ha de decidir quin dia serà la jornada de vaga a l'inici del curs

VilaWeb
Redacció
29.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea de Docents de les Illes es reuneix avui a horabaixa per reprendre l’activitat després de les vacances d’estiu. L’objectiu de la trobada és preparar les accions que els han d’ajudar a tirar endavant les seves reivindicacions. Pretenen, sobretot, que el govern balear retiri el Decret de tractament integrat de llengües (TIL).

Un dels temes destacats que es tractaran és la convocatòria d’una jornada de vaga a principi de curs. L’Assemblea de Docents va dir dilluns que, si la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats no reprenia el diàleg amb els comitès de vaga, continuaria endavant amb la proposta de reactivar l’aturada durant una jornada a principi de curs, i amb caràcter indefinit a partir de l’abril.

Els docents van registrar una nova instància en la qual tornen a sol·licitar a la conselleria que reprengui les negociacions per a posar fi al conflicte educatiu i que retiri la resolució que aprova els projectes de Decret de tractament integrat de llengües (PTIL) als centres que els van rebutjar.

L’assemblea serà a l’auditori de Porreres i començarà a les sis d’horabaixa. L’organització demana que tots els docents de les Illes hi assisteixin.

Per cridar els mestres a participar en la trobada, l’Assemblea de Docents va adaptar fa uns quants dies un vídeo del film Blade Runner. Ara, l’entitat n’ha adaptat dos més: un amb el film ‘El club dels poetes morts’, que titulen ‘El club dels poetes verds’, i un altre amb ‘Henry V’, amb el nom ‘Henry V erd’.

Bauzá acusa els docents de no preocupar-se pels alumnes

Respecte de la possible convocatòria de vaga, el president del govern balear, José Ramón Bauzá, va dir ahir que ‘si a tots els preocupassin els nins, no hi hauria vaga ni proposta de vaga’ educativa.

INFORMACIÓ RELACIONADA:

Iñaki Aicart: ‘L’estratègia de no aplicar el TIL es reforçarà el curs vinent’

Verd Runner, un vídeo per a animar els docents de les Illes a reprendre la lluita

Maria Antònia Font: ‘Desobeirem a porta tancada, com els últims anys del franquisme’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any