Luis Tosar combat el narcotràfic a l’estret de Gibaltar en el nou film de David Monzón

  • 'El niño', del director de 'Celda 211', i 'El Congreso', amb Robin Wright i Harvey Keitel, arriben als cinemes

VilaWeb
Redacció
29.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El camaleònic Luis Tosar torna a la gran pantalla com a agent de policia a l’estret de Gibaltar. De nou a les ordres de David Monzón (‘Celda 211’), Tosar és una de les cares conegudes, però no l’única, de ‘El niño’, on també participen Sergi López, Eduard Fernández i Jesús Castro, el traficant que porta de corcoll els agents. També s’estrena ‘El Congreso’, del director de ‘Vals con Bashir’, on l’actriu Robin Wright s’interpreta a ella mateixa en una trama fantasiosa que inclou passatges d’animació, i ‘El secuestro de Michel Houellebecq’, una comèdia protagonitzada per l’escriptor. I per als més petits, ‘Les noves aventures de Caputxeta Vermella’.

> Amigos de más. Direcció: Michael Dowse. Intèrprets: Jemima Rooper, Megan Park, Meghan Heffern, Oona Chaplin, Vanessa Matsui, Zoe Kazan; Adam Driver, Daniel Radcliffe, Jordan Hayes, Mackenzie Davis, Rafe Spall. Gènere: Comèdia. Esbós: Els nostàlgics de Harry Potter es poden consolar amb ‘Amigos de más’, que no és cap nou lliurament de la sèrie fantàstica, sinó una comèdia romàntica protagonitzada per l’actor que va encarnar el jove aprenent de mag, Daniel Radcliffe. Ara mateix, l’actor ja és un post-adolescent, que en aquest film s’enamora de la seva millor amiga, en un procés recíproc.

> El congreso. Direcció: Ari Foldman. Intèrprets: Robin Wright, Sami Gayle; Danny Huston, Harvey Keitel, Jon Hamm, Kodi Smit-McPhee, Paul Giamatti. Gènere: animació. Esbós: El repartiment és encapçalat per Robin Wright, protagonista absoluta, Harvey Keitel i Paul Giamatti. Wright, que s’interpreta a si mateixa, rep una oferta d’un gran estudi per a comprar-li la seva identitat cinematogràfica. Escanada digitalment, poden fer ús de la seva imatge en qualsevol tipus de pel·lícula, també en les més comercials que sempre ha rebutjat. Com a compensació, rep una gran quantitat de diners i el seu personatge es manté sempre jove. Un cop acabat el contracte, Robin recupera la seva autonomia i entra directament al món del cinema fantàstic del futur.

> El misterio de la felicidad. Direcció: Daniel Burman. Intèrprets: Inés Estévez, Ponchy Brusse, Silvina Escudero; Alejandro Awada, Fabián Arenillas, Sergio Boris. Gènere: comèdia i drama. Esbós: el film que reflexiona sobre l’amistat i sobre els camins de la felicitat. Quan Eugenio desapareix sobtadament, el seu amic i soci Santiago i la dona del desaparegut fan mans i mànigues per trobar-lo. Mentre es troben immersos en aquesta recerca, descobreixen una felicitat no imaginada. 

> El niño. Direcció: Daniel Monzón. Intèrprets: Bárbara Lennie; Eduard Fernández, Jesús Carroza, Jesús Castro, Luis Tosar, Sergi López. Gènere: enjoli. Esbós: Luis Tosar és un policia dedicat a la lluita contra el contraban d’haixix i més drogues a l’estret de Gibaltar. ‘El niño’ i el seu amic, ‘El compi’, són l’altra cara de la moneda, dos joves que s’inicien en el món del tràfic de drogues. Els camins dels uns i dels altres es creuaran en un punt de no retorn, en què descobriran que l’enfrontament entre aquests dos mons és molt més complex i fosc del que creien. També hi participen actors destacats com Sergi López i Eduard Fernández.

> El secuestro de Michel Houellebecq. Direcció: Guillaume Nicloux. Intèrprets: Michel Houellebecq, Mathieu Nicourt, Maxime Lefrançois, Françoise Lebrun, Luc Schwarz, Veran Mauberret. Gènere: comèdia. Esbós: El film comença amb la desaparició sobtada de Houellebecq en plena promoció del seu últim llibre. Les especulacions sobre les causes aniran des del segrest per part d’al-Qaida fins a l’abducció d’extraterrestre. La veritat, però, és una altra. 

> En el ojo de la tormenta. Direcció: Steven Quale. Intèrprets: Sarah Wayne Callies; Jeremy Sumpter, Kyle Davis, Matt Walsh, Nathan Kress, Richard Armitage, Scott Lawrence. Gènere: enjoli. Esbós: el film transcorre al llarg d’un dia a la ciutat de Silverston, devastada per una sèrie de tornados sense precedents. Com ja havia fet fa molts anys la cinta ‘Twister’, amb uns intrèpids caçadors de tornados, aquí els caçadors de tempestes no perdran l’ocasió de fotografiar tan a prop com sigui possible aquest fenomen espectacular.

> Les noves aventures de Caputxeta Vermella. Direcció: Mike Disa. Gènere: animació. Esbós: En aquesta nova aventura, Vermella entrena en una terra molt llunyana amb un misteriós grup secret anomenat ‘Les germanes Hood’ quan rep la trucada del seu amic Flippers Girón, cap de l’Agència ‘Hem d’Estar Alegres’. Els nens Hansel i Gretel han estat segrestats per una bruixa dolenta i només la ella pot enfrontar-s’hi. Acompanyada de l’àvia, el despistadíssim llop i la seva inseparable companya Baleta, Vermella emprèn una aventura per a rescatar els dos nens innocents i acabar una vegada per sempre amb la bruixa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any