El pacient aïllat al Clínic no té l’Ebola

  • Es tracta d'un home guineà de trenta-vuit anys que presentava traumatisme craneoencefàlic

VilaWeb
ACN
28.08.2014 - 14:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un home guineà de trenta-vuit anys, sospitós de tenir una infecció pel virus d’Ebola, ha estat ingressat a mitjanit a l’Hospital Clínic de Barcelona. Salut acaba de confirmar que, després de les proves, s’ha determinat que no té el virus. Procedent de l’Hospital de la Vall d’Hebron, on se li havien detectat els símptomes, es troba en una habitació d’aïllament per a malalties infeccioses, en aplicació del protocol establert arran de tot cas de sospita.

En conferència de premsa, avui al matí responsables mèdics del Clínic i del Departament de Salut han donat alguns detalls de la persona en aïllament. Es tracta d’un home guineà de trenta-vuit anys que va arribar a Barcelona fa deu dies, el 17 d’agost, després d’haver estat a Guinea Conakry on va tenir un traumatisme craneoencefàlic i fou tractat en un hospital proper a una zona on s’han donat casos de la malaltia.

Fa dos dies va ingressar a urgències a l’Hospital de Granollers, on se li van fer proves i es van detectar símptomes que van fer decidir a l’equip mèdic de derivar-lo ahir al matí a la Vall d’Hebron de Barcelona. La seva evolució posterior, amb desorientació, va fer que cap al vespre s’activés el protocol d’un possible cas d’infecció per virus d’Ebola i, amb un equipament adequat, fos traslladat a quarts de dotze al Clínic.

Fonts del Departament de Salut ja havien subratllat que es tractava tan sols d’una sospita. L’activació del protocol és una mesura de protecció i seguretat feta amb coordinació amb el Ministeri de Sanitat espanyol.

La setmana passada ja es va activar el protocol a la capital catalana quan un diplomàtic africà de trenta-sis anys va presentar símptomes d’Ebola, que finalment aquesta setmana s’han descartat i ha rebut l’alta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any