David Fernàndez al Mundo: ‘La diferència entre CiU i CUP és la mateixa que entre la duquessa d’Alba i un jornaler’

  • El diputat de la CUP defensa en una entrevista al diari espanyol la transversalitat del procés sobiranista, l'assemblearisme i condemna el capitalisme

VilaWeb
Redacció
28.08.2014 - 11:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

David Fernàndez, diputat de la CUP, reflexiona en una entrevista al diari el Mundo sobre independentisme i model social, passant pels ‘camells, els bars i les farmàcies’, i acabant a les fel·lacions de Magaluf. En aquest diàleg, Fernàndez defensa la seva formació, independentista i d’esquerres, com una ‘piràmide inversa on el control l’exerceixen les bases’. Per què d’antisistema han passat a formar-ne part? Doncs citant José Emilio Pacheco, diu: ‘Som tot allò contra el que lluitem.’ Defensa com a vacuna elegir els càrrecs electes ‘més honestos’ i tractar-los ‘com si fossin els més lladres’.

De l’estat espanyol, si Catalunya fos independent, ‘no trobaria a faltar res’, diu Fernàndez. Que no significa, amb tot, que no continuï mantenint els llaços afectius i complicitats que té a tot Espanya. La seva lluita, aclareix, és contra la maquinària de l’estat i no contra cap poble ni cultura. Així, assegura que ‘des del punt de vista de construcció d’una nació unitària i homogeneïtzadora, Espanya és un procés polític fallit’.

La recepta per a evitar que els catalans se’n vagin? Reconèixer-los la llibertat. ‘Fins ara, això és un matrimoni imposat.’ Per a exemplificar la transversalitat del procés sobiranista al Principat, Fernàndez demana que es preguntin què passa a Catalunya que uneix CiU i la CUP en la consulta del 9-N, malgrat que la diferència entre tots dos partits sigui ‘la mateixa que hi ha entre la duquessa d’Alba i un jornaler’. ‘Què passa perquè, fins i tot, els independentistes d’esquerres que van rebre garrotades i el conseller d’Interior que va ordenar-les es posin d’acord?’, reflexiona.

Respecte del model social, Fernàndez assegura que ‘Espanya funciona a base de camells, bars i farmàcies’. I sobre les fel·lacions a canvi de copes a Magaluf, respon: ‘El capitalisme és la degradació de la condició humana.’ La seva funció social, diu, és ara ‘robar més, mentir més alt i matar de manera més eficaç’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any