El parlament canari farà el 4 de setembre el ple sobre el referèndum de les prospeccions

  • S'hi ha d'autoritzar la consulta popular i fixar-ne la data, prevista per al final d'octubre o principi de novembre

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.08.2014 - 09:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple extraordinari del parlament canari que havia demanat el president Paulino Rivero per a autoritzar i fixar la data de la consulta popular sobre les prospeccions ja té dia i hora: el 4 de setembre a les 10.30. Rivero hi presentarà la resolució del govern amb els detalls sobre el tràmit administratiu i les decisions polítiques adoptades per a fer la consulta abans de la fi del mes de novembre a partir de la llei de participació ciutadana de les Canàries.

Rivero va anunciar la setmana passada la voluntat de convocar un referèndum a la tardor per tal que la població es pronunciï sobre les prospeccions petrolieres que Repsol vol fer a instàncies del goven espanyol a les illes. El govern canari espera que el resultat del referèndum deixi clara al govern espanyol l’oposició de les Canàries a les prospeccions anunciades a Lanzarote i Fuerteventura, que comptem amb una forta oposició.

Les Canàries acusen el govern espanyol de fer aquestes prospeccions només per a beneficiar Repsol (empresa els principals accionistes de la qual són Caixabank i Sacyr). El govern canari ha demanat la intervenció directa del rei per a evitar el que ahir va qualificar de ‘divorci’ entre les Canàries i l’estat espanyol. Segons el president canari els accionistes de Repsol li han fet saber que no tenen gran interès en les prospeccions i que són pressionats pel govern espanyol per a fer-les.

Notícies relacionades:

Editorial: La crisi canària. Per què ens interessa? (22-8-2014)

Apunt al bloc de Vicent Partal: Els mapes de la crisi canària

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any