NECat i Avancem, un pas més cap a la fusió

  • Les dues organitzacions formaran part de les mateixes sigles electorals a la tardor

VilaWeb
Redacció
28.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les dues organitzacions polítiques escindides del PSC, Avancem i Nova Esquerra Catalana (NECat), fan avui un acte conjunt a Palamós per avançar cap a la fusió definitiva, un pas que es pot concretar definitivament a la tardor. Amb el títol ‘La Catalunya que ve, la democràcia que volem’, la trobada té l’objectiu d’analitzar l’inici del curs polític i fer debat sobre ‘el reptes importants d’aquesta tardor, amb l’atenció centrada en les fites de l’Onze de Setembre i la consulta del 9-N’.

A principi d’agost, els dos partits van confirmar que al novembre tindrien unes mateixes sigles electorals, pensant en les eleccions municipals del 2015. El procés ha avançat tant que, fins i tot, fonts de les dues formacions donen per fet que l’actual diputat del grup del PSC i líder d’Avancem, Joan Ignasi Elena, pot ser qui lideri el nou partit.

El líder de NECat, Ernest Maragall, ha dit que la trobada és ‘el primer pas ferm cap a una confluència efectiva’ de les dues organitzacions.

A l’acte, hi ha convidats que són membres d‘unes altres formacions polítiques, com ara Dolors Camats, coordinadora d’ICV, i Francesc Iglesias, vice-secretari d’acció política d’ERC.

També hi ha prevista la presència de membres de Moviment Catalunya, una altra de les organitzacions crítiques amb el PSC, que sospesa de crear candidatures conjuntes amb Avancem i NECat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any