Rull respon a Junqueras: ‘Som gent seriosa i posarem les urnes el 9-N’

  • El coordinador general de CDC garanteix que Mas i el partit 'mantindran la unitat en el procés'

VilaWeb
ACN
27.08.2014 - 15:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha dit al president d’ERC, Oriol Junqueras, que no cal que els republicans facin ‘cap mena d’advertiment’ al president de la Generalitat de Catalunya ni a Convergència, perquè són ‘gent seriosa que compleix els compromisos’. Rull ha volgut aturar així l’alerta que llançava dimarts Junqueras, en vincular futurs pactes amb Mas i CiU al ‘grau de compliment dels actuals’. D’aquesta manera, CDC ha volgut esvair els dubtes i Rull ha garantit que tant el president com el partit estan disposats a ‘mantenir la unitat en el procés’ per a assegurar que el 9 de novembre ‘els catalans decidiran el seu futur’.

Els dirigents de Convergència s’han reunit avui al matí a la seu del carrer de Còrsega de Barcelona per preparar el comitè executiu nacional de dilluns i el consell nacional del dia 6 de setembre, que els ha de confirmar com a membres de la direcció del partit. Tot i que havien assegurat que no hi hauria cap declaració després de la trobada, Josep Rull ha volgut parlar amb la premsa per respondre al president d’ERC, que en una entrevista a TV3 havia alertat del risc de trencar amb CiU si no hi havia un grau de satisfacció en el compliment dels acords que les dues formacions van pactar per fer la consulta.

‘No cal fer cap mena d’advertiment. Nosaltres som gent seriosa que complim els compromisos’, ha dit Rull, que ha volgut afegir que des de CDC ‘hem mantingut la unitat en aquest procés i la continuarem mantenint, perquè la unitat és l’element fonamental de l’èxit del que volem fer’. ‘Nosaltres tenim molt clar cap on hem d’anar. La majora de catalans vol posar les urnes i decidirà el seu futur el dia 9 de novembre’, ha sentenciat.

El coordinador de CDC ha assegurat que en la reunió d’avui no s’havia parlat de l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, ni de la possibilitat que acabi acceptant la petició de comparèixer al parlament. ‘En aquests moments, la Mesa de la comissió ha de fer la proposta específica quan s’iniciï el període de sessions’, ha dit per argumentar que desconeixia la data de la possible declaració de Pujol a la cambra catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any