Sorprenent resultat d’una enquesta sobre la independència d’Escòcia després del debat

  • Alex Salmond i Alistair Darling van debatre dilluns en directe a la BBC

VilaWeb
Redacció
27.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alex Salmond va ser el guanyador del debat que la BBC va fer dilluns sobre la independència d’Escòcia i que es va veure a tot el Regne Unit. Segons The Guardian, dels telespectadors que van respondre una enquesta del diari, el 71% afirmava que Salmond ho havia fet millor i que havia aportat més bons arguments que no pas Alistair Darling, cap de la campanya del no. En aquesta mateixa enquesta, en la pregunta sobre l’opció de vot després de veure el debat, va sortir un resultat sorprenent –tenint en compte tots els sondatges anteriors–: el 51% pel no i el 49% pel sí. És el resultat més ajustat que ha donat fins ara cap enquesta publicada.

Fa tres setmanes, el primer ministre escocès, Alex Salmond (Scottish National Party), i Alistair Darling, la cara visible de la campanya unionista ‘Better Together‘, ja havien fet un debat televisat a la cadena escocesa STV sobre la conveniència o no de la independència d’Escòcia. Dilluns va ser la BBC l’encarregada d’emetre un debat en directe entre aquests dos mateixos rivals.

Ací podeu veure el debat de dilluns:

 

Informació relacionada: 

Cameron esquiva el debat amb Salmond

Presidenta del Centre Català d’Escòcia, Mertixell Ramírez: ‘El referèndum escocès és un projecte d’un partit, fins i tot personalista de Salmond’

Editorial de Vicent Partal: Per Escòcia, per Europa, pel món

Una guia per als qui visitin Escòcia pel referèndum

A un mes del referèndum escocès

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any