CiU i ERC refermen el compromís amb el 9-N

  • Homs i Junqueras diuen que no treballen amb cap altra hipòtesi que no sigui fer la consulta

VilaWeb
Redacció
27.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Presidència, Francesc Homs, i el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, van refermar ahir el compromís amb la consulta sobre la independència del 9 de novembre. Ambdós van dir que no treballaven amb cap altra hipòtesi que no fos la consulta i que no volien especular sobre plans B. Homs es va expressar amb contundència: ‘S’ha acabat el temps de les especulacions, ara comença el temps de les decisions: ara començarem a actuar per complir els acords.’

‘Un ministre de Justícia no pot saber què passarà, encara no hi ha decret’, va respondre Homs quan li van demanar com pensava reaccionar el govern a la prohibició del TC que anunciava Gallardón. ‘Seria un ministre de Prejudicis i no de Justícia’, va dir.

Homs també va dir que Merkel no s’havia queixat mai d’Escòcia. ‘Malgrat que tots sabem quina és la posició del govern britànic respecte de la independència d’Escòcia, ha atès la voluntat dels escocesos de poder votar.’ ‘La diferència és entre el comportament del govern britànic i el del govern espanyol’, va recalcar.

Per la seva banda, Junqueras va dir en una entrevista a TV3 que la consulta es faria el 9 de novembre perquè hi havia un acord d’una ‘gran majoria’ de les forces parlamentàries. Es va negar a parlar d’unes altres hipòtesis perquè ‘només hi ha un pla, i és votar el 9 de novembre’. ‘La meva feina és garantir que els ciutadans de Catalunya puguin votar i decidir el seu futur’, va dir. 

També va assegurar que no preveia un altre acord amb el govern fins que no es complissin els actuals, en referència a la consulta. ‘La possibilitat que hi hagi acords futurs dependrà del grau de compliment dels acords presents’, va afirmar. En aquest sentit, va assegurar que ERC faria tot el possible per garantir que aquests acords es materialitzen: ‘Jo estic en política per fer això, no per governar una comunitat autònoma ni aprovar uns pressuposts. Jo sóc aquí per a fer tot el possible per construir un nou país. Per a prometre coses que després no es compleixen, ja hi ha tots els altres’, va dir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any