La Tomatina de pagament no frena l’allau de visitants

  • S'esperen 22.000 assistents a Bunyol per a la festa de llançament de 120 tones de tomàquets

VilaWeb
Redacció
27.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Seguint la política imposada per l’Ajuntament de Bunyol l’any passat, avui es fa en aquest municipi la segona Tomatina ‘privatitzada’. I és que des de fa un any la tradicional festa de llançar-se tomàquets té capacitat limitada, entrades de pagament i control de seguretat. Amb tot, aquestes imposicions no han frenat milers de persones a participar-hi: enguany, de fet, hi ha 2.000 places més, fins a 22.000, 17.000 de les quals costaven deu euros i les 5.000 restants eren gratuïtes per als veïns.

Cada any que passa, els estrangers participen més i més a la Tomatina, amb la presència d’australians (12,40% del total d’entrades), britànics (11,79%), japonesos (10,17%) i nord-americans (7,64%) al capdavant.

L’organització de la seixanta-novena edició de la Tomatina de Bunyol, que disposa enguany de 120 tones de tomàquets, ja fa dies que va anunciar que s’havien exhaurit les entrades individuals posades a la venda l’abril passat. Amb tot, fins a última hora quedaven entrades per als operadors turístics, com també les que es distribueixen amb els packs amb càmping i concerts del Tomatina Sound Festival inclosos. Aquest festival, que s’inaugura enguany, es fa avui i demà al camp de futbol de Bunyol amb Los Secretos, Pignoise i Funkiwis.

Notícia relacionada:

La tomatina nord-americana (2-10-2012)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any