La web de Microsoft, tal com era el 1994

  • La companyia nord-americana ha recreat la primera versió del seu portal, activada fa vint anys

VilaWeb
Redacció
27.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquell mes d’agost, de fa vint anys, la companyia nord-americana Microsoft va fer el pas a la xarxa amb l’activació de la primera versió de la seva web, Microsoft.com. Era una de les poques pàgines actives a la tot just incipient internet del 1994, amb un disseny espartà adaptat a la lenta velocitat de les connexions de l’època.

Ho comentava en un apuntament al bloc oficial de l’empresa Mark Ingalls, el primer administrador del portal: ‘Molta gent havia de comptar fins a tres o cinc perquè la imatge de la portada aparegués a la pantalla de casa.’

En ocasió dels vint anys en línia, Microsoft ha recreat aquella primera pàgina, tot i que els enllaços que hi apareixen redirigeixen als continguts de la web actual de la companyia.

Com es destaca a l’apuntament, des del 1994 amb pocs milers de webs fins ara, amb milers de milions, Microsoft.com s’ha mantingut sempre en el top 10 de pàgines més visitades.

Si voleu veure com ha anat evolucionant la pàgina, al llarg de les dues dècades, us recomanem de consultar l’arxiu que en té Archive.org, amb més de deu mil captures de pantalla des del 20 d’octubre de 1996 fins ara.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any