‘Ban Ki-moon, els catalans volen votar llibertat’ criden des de l’UCE

  • L'ANC continua amb la campanya d'internacionalització del 9-N

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.08.2014 - 20:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) continua la campanya dels murals per tal d’internacionalitzar el 9-N. L’últim, l’han desplegar a Prada de Conflent els participants de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), amb el lema ‘Ban Ki-moon, els catalans volen votar llibertat’. L’objectiu és de cridar l’atenció del secretari general de les Nacions Unides. També s’ha mostrat un mural amb el lema ‘Ara és l’hora #Sí+Sí’.

Aquest és el setè mural que desplega l’ANC aquest estiu a Catalunya, a menys d’un mes de la Diada.

La setmana passada l’ANC va traslladar a l’amfiteatre romà de Tarragona la campanya començada el mes passat per a internacionalitzar el dret de decidir dels catalans i la consulta del 9 de novembre. L’acte, que va comptar amb la participació d’unes vuit-centes persones, va ser especial, segurament per l’escenari històric on feia. S’hi va desplegar un gran mural amb el rostre del primer ministre italià, Matteo Renzi, i s’hi podia llegir: ‘Senyor president, els catalans votaran per la seva llibertat el 9-N.’ Un vídeo fet amb la tècnica ‘time lapse’ mostra el desplegament del mural.

Una campanya d’internacionalització

L’assemblea ha desplegat cada cap de setmana, des del mes de juliol, un mural gegant dirigit a diferents líders mundials. El primer va ser del president dels Estats Units, Barack Obama, a Badalona, i després s’ha ampliat el repertori a Jean-Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande i David Cameron. En les pròximes setmanes els missatges aniran dirigits a la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff; al papa Francesc, i al primer ministre suec, Fredrik Reinfeldt. 

El criteri per a escollir aquests líders mundials era que fossin dirigents de països estrictament democràtics i amb un cert pes en les relacions internacionals. Així ho va explicar Núria Vinyals, membre del secretariat nacional de l’ANC i coordinadora daquesta campanya per a explicar el procés català al món.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any