Montitxelvo reviu el treball de la pansa

  • Pep 'Botifarra' actuarà diumenge dins la segona festa de 'l'escaldà' de la pansa

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.08.2014 - 01:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Montitxelvo organitza la festa de ‘l’escaldà’ (programa d’actes), amb què es rememoren els treballs d’elaboració de la pansa que fins a la dècada de 1970 tenia una producció notable a la localitat, i a altres veïnes com Aielo de Rugat, Benicolet o Terrateig. La celebració va iniciar-se l’any passat arran del treball d’investigació que Carlos Fuster realitza al voltant dels riuraus, edificació rural característica de les zones productores de pansa.

La festa d’enguany ocuparà tot el cap de setmana. Divendres 29 es celebrarà una fira del reciclatge, es presentarà el llibre ‘Ultratge’ de Joan Olivares i es presentarà el documental ‘La pansa i els riuraus de la Vall d’Albaida’, del realitzador Anmorsígol. Dissabte hi haurà un sopar popular que tindrà l’acompanyament musical de la Trocamba Matanusca.

L’escaldà es farà diumenge a les 9.30, acompanyat d’un esmorzar popular. A més, a la Casa de la Música es podrà visitar l’exposició ‘Montitxelvo i la ruta de l’Aigua’ i es podrà participar en rutes guiades per aquests espais. A la plaça de l’Ajuntament hi haurà un mercat de productes agroalimentaris i artesanals, i en aquesta mateixa plaça actuarà a les 13.30 Pep ‘Botifarra’. La cloenda de la festa serà el ‘dinar de la pansa’, amb un menú elaborat pel gastrònom Casimir Romero, basat en la pansa.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any