Jordi Pujol no ha comunicat a CDC la decisió de comparèixer al parlament

  • Segons el diari 'El País', l'ex-president ha pres la decisió arran de la pressió del partit

VilaWeb
VilaWeb
ACN
23.08.2014 - 10:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president no ha comunicat a Convergència Democràtica de Catalunya la decisió de comparèixer davant del parlament. Ho ha assegurat el número dos de Convergència, Josep Rull, que tampoc que, en tot cas, veu fora de lloc perquè ha de ser el mateix Pujol ‘qui prengui les seves pròpies decisions’ i al partit no li correspon fer-ne d’altaveu. Rull assegura que CDC ja ha fet el què li pertocava, anant-lo a veure al Ripollès per instar-lo a donar explicacions a la cambra catalana. ‘Creiem que ho ha de fer en benefici d’ell mateix i de la potència institucional del Parlament, però a partir d’aquí no ens correspon dir res més’, ha afirmat.

Segons que ahit publicava el diari espanyol ‘El País’, Pujol ha pres la decisió de donar la cara davant del parlament arran de la pressió del seu partit. Segons el diari, CDC tindria por que una negativa de l’ex-president a donar explicacions comportaria un mal encara pitjor: la posada en marxa d’una comissió d’investigació, les conclusions de la qual podrien ser especialment delicades per al partit.

El diari espanyol diu que l’ex-president ha arribat a ‘la convicció personal’ que ha de rendir comptes, de forma extensa, davant la societat catalana. A més, un altre dels motius que l’han portat a prendre aquesta decisió és la seva defensa de les institucions d’autogovern.

La sessió podria celebrar-se el pròxim 2 de setembre, el mateix dia que la Comissió d’Afers Institucionals aprovi la convocatòria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any