27.08.2014 - 06:00
Ingredients:
1 rovell d’ou per persona
50 g de formatge pecorino (d’ovella)
50 g de formatge parmesà
50 ml d’oli d’oliva verge extra
1 cullerada de pell de llimona ratllada ben fina
el suc de mitja llimona
Elaboració:
Aquesta recepta és molt senzilla i fàcil, ideal per a l’estiu:
En un bol gran, hi batem els rovells d’ou amb els dos formatges
(el pecorino i el parmesà), la pell i el suc de la llimona i l’oli d’oliva.
Cal que ho tastem per veure quin sabor volem potenciar: podem posar-hi més llimona o més formatge, segons el gust de
cadascú.
Aquesta salsa és ideal per servir juntament amb un plat de pasta o amb carn, ja sigui de porc o pollastre. Només cal tenir en compte una cosa: no l’escalfem al foc, perquè en lloc de salsa ens sortirien uns ous remenats.
Del llibre ‘Tapias variades. Les receptes dels oients d’El Suplement de Catalunya Ràdio‘ (Cossetània).