L’ajuntament i els veïns de la Barceloneta es reuneixen per frenar l’incivisme

  • La regidora de Ciutat Vella trasllada les mesures extraordinàries que ha pres el consistori

VilaWeb
ACN
22.08.2014 - 21:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La reunió entre l’Ajuntament de Barcelona i els veïns de la Barceloneta al Centre Cívic del barri ha començat aquest divendres al vespre. La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, trasllada, a uns dos-cents veïns al Centre Cívic Barceloneta, les ‘mesures extraordinàries’ que s’han presentat aquest mateix divendres des de l’Ajuntament de Barcelona per acabar amb l’incivisme que els veïns del barri han denunciat amb nombroses manifestacions aquests últims dies.

La primera de les mesures és que a partir de dilluns que ve tres equips, formats per un agent de la Guàrdia Urbana i un inspector municipal, inspeccionaran unes 850 finques del barri de manera “extraordinària” i ‘pro-activa’. Això vol dir, segons ha explicat la regidora, que els agents actuaran d’ofici i no esperaran a rebre denúncies per detectar possibles irregularitats.

Els agents començaran aquest dilluns a rondar els aproximadament més de 8.000 apartaments, per això, des de l’Ajuntament també s’ha demanat als veïns que es denunciïn les sospites d’aquests tipus de pisos.

La segona de les mesures que està activa des de fa tres dies és reforçar la vigilància de la Guàrdia Urbana de manera preventiva. La tercera iniciativa, que ja es va avançar dimecres passat, és la d’intensificar la presència d’agents cívics al barri.

També es posarà en funcionament un servei de recepció de trucades perquè s’activi un protocol diferencial davant d’aquestes denúncies. I, finalment, es farà una taula de seguiment i reunions amb els veïns del barri per fer un seguiment de les queixes i de la situació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any