‘La possibilitat que tingui ebola és molt remota, però el risc zero no existeix’

  • Els metges expliquen els detalls del pacient aïllat a l'hospital Clínic, de 36 anys, amb passaport diplomàtic i d'origen senegalès · Aquest vespre les anàlisis determinaran si té ebola

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els responsables mèdics de l’Hospital Clínic de Barcelona aclareixen que ‘la probabilitat que sigui un cas d’Ebola és gairebé remota’. L’home, de 36 anys i d’origen senegalès, va visitar del 17 al 19 d’agost d’agost Guinea-Conakry, un dels països afectats. Els protocols d’actuació estan activats per precaució i el pacient es troba en una habitació amb ‘aïllament estricte’ i preparada per a cures intensives.

El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha subratllat que de moment ‘no hi ha cas’ i que aquest dissabte se sabran els resultats de l’analítica. L’home va anar pel seu propi peu a l’Hospital General de l’Hospitalet aquest dijous, i a la matinada va ser traslladat al Clínic.

Els resultats de les anàlisis que li han fet se sabran aquesta vesprada i serà de llavors quan es determinarà si es tracta d’Ebola o d’una altra malaltia. El doctor Gatell ha insistit en què encara no es pot determinar si és Ebola però que l’aïllament forma part del protocol necessari a seguir.

El doctor Mateu ha explicat que el malalt va ser a Guinea Conakry, un país on l’Ebola està estès, del 17 al 19 d’agost i després va tornar a Barcelona, on viu amb la seva família des de fa cinc anys, fent escala a Dakar. És per això que s’han pres més precaucions del compte. També ha relatat que l’individu va acudir ahir a la tarda a l’Hospital General de l’Hospitalet amb dolor a la gola, sensació distèrminca i febre que no superava els trenta-vuit graus, entre d’altres símptomes.

Informació relacionada:

Deu preguntes i respostes sobre la transmissió i el tractament de l’Ebola

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any