L’altra cadena humana del 2013

  • El 20 d'agost de 2013 es va fer a la principal ciutat del Kurdistan una cadena en solidaritat amb la regió de Rojava, assetjada per l'ISIS sirià

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Onze de Setembre passat, l’ANC va convocar una cadena humana de quatre-cents quilòmetres de nord a sud de Catalunya. Una mica abans, el 20 d’agost de 2013, se’n va fer una altra de menys multitudinària i amb molt menys ressò (fotos) a la principal ciutat del Kurdistan, Diyarbakir, en solidaritat amb la crítica situació que es vivia a la regió kurda de Rojava, al nord-est de Síria, amb atacs constants de grups gihadistes com l’ISIS i Jabhat al-Nusra.

La cadena fou convocada el 20 d’agost de 2013 a la tarda per la majoria de forces polítiques i organitzacions kurdes per a cridar l’atenció sobre la situació dels kurds a Síria i, especialment, sobre la regió de Rojava (Kurdistan Occidental), on la guerrilla local havia de contenir l’avanç no pas de les tropes del règim de Baixar al-Assad, sinó de l’aliança gihadista: ‘Rojava és sota setge. Tothom qui es digui persona no pot quedar-se quiet respecte a la situació que s’hi viu’, van dir alguns dels dirigents a la concentració.

Sobre la situació de Rojava l’estiu passat, podeu veure el reportatge de la revista Vice titulat ‘Rojava: Syria’s Unknown War‘:


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any