‘The Economist’ sobre el cas Pujol: ‘Escàndol a Catalunya’

  • El setmanari britànic explica com afecta la confessió de l'ex-president Jordi Pujol a CDC i el procés sobiranista

VilaWeb
Redacció
22.08.2014 - 12:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

The Economist‘ titula ‘Escàndol a Catalunya‘ per referir-se als últims esdeveniments sobre la família Pujol. El setmanari britànic explica que l’ex-president Jordi Pujol va confessar haver amagat diners a Suïssa durant trenta-cinc anys, una confessió, comenta, que arriba en mal moment per al procés sobiranista, en plena recta final cap a una consulta rebutjada pel govern espanyol. El debat sobre la independència, explica The Economist, ‘ha quedat eclipsat per l’escàndol que envolta un heroi caigut, Jordi Pujol, que va governar Catalunya durant sis legislatures’.

L’article repassa les acusacions sobre la família Pujol i destaca que ‘una legió de detractors històrics de Pujol dansen ara sobre la seva tomba política i esperen que tot plegat mati el referèndum’ del 9 de novembre. Però The Economist no ho veu tan clar: ‘L’escàndol afectarà Artur Mas, però no enfonsarà el separatisme.’

La publicació acaba admetent que la mobilització de l’11 de setembre es convertirà enguany en un ‘test per al separatisme’, després que ‘l’home que va aixecar l’orgull nacional català ara l’hagi minat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any