ERC no té motius per pensar que el govern no farà la consulta el 9-N

  • Anna Simó creu que la compareixença de Pujol al parlament 'és el mínim que se li pot demanar'

VilaWeb
ACN
22.08.2014 - 11:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portaveu d’ERC, Anna Simó, ha assegurat aquest divendres al matí que la seva formació ‘no té motius per pensar que el Govern no farà la consulta’ el 9-N. En una entrevista a RNE, Simó ha reiterat que no contemplen l’escenari de què no hi hagi consulta perquè ‘està per sobre de qualsevol qüestió poder votar’. La vice-presidenta del Parlament de Catalunya no ha confirmat ni desmentit que l’expresident Jordi Pujol hagi acceptat comparèixer a la cambra catalana perquè ‘no en té la confirmació formal, però ha considerat que ‘és el mínim que se li pot demanar’. A més ha destacat que el cas s’ha d’esclarir ‘de forma prioritària’.

Segons la portaveu d’ERC la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, s’ha de posar en contacte amb l’expresident Pujol ‘per mirar la seva disponibilitat i la seva agenda’ perquè comparegui a la cambra catalana per donar explicacions sobre la seva fortuna no declarada.

Per Simó la compareixença s’ha de fer ‘al més aviat possible, de manera immediata i prioritària’ i ha afegit que el cas Pujol no té per què afectar el procés sobiranista. Amb tot, la vicepresidenta del Parlament ha reconegut que ‘ha estat una bomba per l’ànim de molta gent’ i per això ha sostingut que ‘és el mínim que se li pot demanar a Pujol’.

D’altra banda, la portaveu d’ERC ha dit que ‘no contemplen la possibilitat que no hi hagi consulta sobiranista’ i que ‘està per sobre de qualsevol qüestió poder votar’. A més, ha assegurat que si la gent torna a sortir massivament aquest 11 de setembre ‘pot ser una raó de pes per tirar endavant la consulta’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any