El procés i la nova immigració

  • A propòsit dels cinquanta anys de la publicació de 'Els altres catalans'

VilaWeb
Redacció
22.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A propòsit dels cinquanta anys de ‘Els altres catalans’, la Fundació Paco Candel ha assistit a la Universitat Catalana d’Estiu, en un acte transmès amb streaming que ha aplegat a la taula Pere Baltà (president de la fundació), Eduardo Reyes (president de Súmate) i Ferran Soriano (membre de la fundació), presentats pel rector de l’UCE, Salvador Alegret.

Amb aquella primera immigració andalusa dels anys cinquanta com a punt de partida, i amb l‘explicació dels motius que loriginaren i la manera com els va rebre el país, sha volgut reconèixer la tasca daquelles persones vingudes de fora que amb la seva feina també contribuïren a la construcció nacional de la nova Catalunya.

Eduardo Reyes va dir que Francesc Candel havia estat molt important per a ell. Per a mi va significar molt perquè el vaig conèixer personalment. Vivíem molt a prop i ell parlava amb tothom. Era un visionari. Jo he sentit com vaticinava coses que ara passen. Deia que nosaltres defensaríem Catalunya com la nostra pròpia terra, amb tanta fermesa o més que els catalans.

El president de Súmate es va mostrar optimista. Sóc una persona emprenedora i aquest és el repte més gran de la meva vida. Si ens quedem al sofà de casa faran el que vulguin amb nosaltres, com ho han fet fins ara. En canvi, si junts ens proposem de fer un país nou i millor, ho aconseguirem.

Salvador Alegret ha incorporat la reflexió al voltant de la nova immigració tot iniciant el col·loqui amb el públic assistent.

Llegiu el text sencer ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any