Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans: deu anys de ‘música i país’

  • L'entitat celebra el desè aniversari amb una obra sobre el tricentenari del 1714, que s'estrena avui a Prada acompanyada del Cor Jove dels Països Catalans i dirigida per Salvador Brotons

VilaWeb
Redacció
22.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC), nascuda a Mallorca el 2004, celebra enguany el desè aniversari amb una sèrie de concerts vinculats al tricentenari dels fets del 1714. L’estrena de ‘1714-1914-2014, música i país’, amb obres de compositors representatius de tots els territoris de parla catalana, es fa avui a les vuit del vespre a l’església de Sant Pere de Prada de Conflent. Demà es traslladarà a la Seu Vella de Lleida.

Les peces del concert de l’OJIPC són obra dels compositors Pere Miquel Marquès (‘La cova del drac’), Ricard Lamote de Grignon (‘Fantasia sobre motius de Josep Serrano’), Jaume Mas Porcel (‘Nocturn per a piano i orquestra’), Enric Morera (‘La font de lAlbera’) i Salvador Brotons (‘Catalunya 1714’), que n’és el director titular.

L’OJIPC va néixer a Mallorca el 2004, gràcies a l’impuls del Forum Musicae, amb la intenció de consolidar-se com un agent cultural amb joves d’entre divuit anys i vint-i-sis de lAlguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Illes i el País Valencià, amb la llengua i la música com a vincles dunió. Durant tot aquest temps, hi han passat més de set-cents músics de tots els Països Catalans, s’han editat set partitures i s’han publicat cinc CD.

Cinc anys després de la fundació de l’orquestra, va arrencar el Cor Jove dels Països Catalans, dirigit per Esteve Narbona.

Concert al Palau de la Música Catalana el 8 de setembre

Després dels concerts previs d’avui i demà a Prada i Lleida, l’espectacle commemoratiu ‘1714-1914-2014, música i país’ aterrarà al Palau de la Música Catalana de Barcelona, el 8 de setembre vinent, un concert inclòs en el programa d’actes oficials de l’Onze de Setembre.

Notícia relacionada:

VilaWeb TV: ‘Més que una orquestra’ (9-4-2010)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any