J. Manuel Orengo (PSPV): ‘El PP vol prohibir per llei el tripartit en els municipis, és un cop d’estat’

  • El PSPV s'oposa al canvi de la llei electoral que proposa el govern espanyol i assegura que amenaça la 'convivència democràtica'

VilaWeb
Redacció
21.08.2014 - 11:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-secretari de relacions institucionals i política municipal del PSPV, José Manuel Orengo, assegura que la reforma electoral del govern espanyol perquè el batlle sigui el de la llista més votada és ‘prohibir el tripartit per llei’. Orengo ha acusat el PP de fer ‘un cop d’estat partidista’ i ha assegurat que la reforma ‘trenca amb la convivència democràtica i posa en perill les institucions’.

El vice-secretari del PSPV assegura que els socialistes també volen canviar aquesta llei, però ‘per consens de tots els partits i no canviar les regles del joc a nou mesos de la pròxima cita electoral’. ‘És una presa de pèl’, ha dit.

Els últims dies el PSOE s’ha posicionat contra aquesta iniciativa del govern espanyol, perquè considera que, en tot cas, la reforma s’hauria de proposar després de les eleccions municipals del 2015.

Una resposta ‘contundent’

Ximo Puig, secretari general del PSOE, també ha denunciat que el PP ‘fa trampes’ per canviar, ‘sense diàleg ni acord’, les regles del joc. ‘Rajoy vol canviar les lleis per escollir els batlles després del resultat de les europees, quan ja és conscient que no té majoria social malgrat que encara tingui la majoria del parlament espanyol.’ 

Puig ha advertit que no descarta res, però avança una resposta ‘contundent, amb tota la força’ per part dels socialistes. En la mateixa línia d’Orengo, creu que s’amenaça la convivència dels espanyols.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any