Castellà reclama a Unió que opti pel sí-sí perquè Carrasco i Formiguera ‘no votaria una altra cosa’

  • El democristià diu que el 'sí-no' divideix la militància i apel·la a l'obligació moral i les arrels del partit per optar obertament per la independència política

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
21.08.2014 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El membre de la direcció d’Unió i secretari d’Universitats, Antoni Castellà, ha reclamat avui, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que el seu partit recomani votar ‘sí-sí’ en la consulta del 9 de novembre. La decisió s’haurà de prendre en un Consell Nacional aviat, però Castellà ja ha avançat que ell defensarà el doble vot positiu a la pregunta del 9-N perquè ‘uneix els independentistes amb la tradició doctrinal de confederació’. 

‘Per ser un estat confederal primer has de ser un estat, ser políticament independent per poder decidir que et confederes’, ha afegit, tot concretant que, al seu criteri, ‘el ‘sí-sí’ engloba independentistes i confederalistes, és el més flexible, i el ‘sí-no’ divideix més.

Unió Democràtica encara no ha decidit quin serà el seu vot recomanat de cara a la consulta del 9 de novembre. Però alguns dels dirigents ja saben què demanaran al partit quan es debati per prendre una posició oficial.

Tot i no descartar que Unió acabi recomanant un ‘sí’ a la primera pregunta i donant llibertat de vot per a la segona, Castellà ha volgut pressionar en favor del ‘sí-sí’, apel·lant a la tradició i les arrels del partit. ‘Algú pot pensar que Carrasco i Formiguera votaria una altra cosa que no fos sí-sí? Crec que fins i tot moralment ens hi obliga’, ha sentenciat.

A favor de l’unitat

D’una altra banda, Castellà espera que, si finalment el Tribunal Constitucional espanyol impedeix la consulta, tots els partits favorables al 9-N caminin en la mateixa direcció. ‘Serà la prova del cotó de si el procés és seriós. És molt important que totes les formacions polítiques favorables a la consulta es mantinguin en una posició d’unitat’, ha dit, i ha afegit que per ara ‘l’agenda marcada és votar el 9-N, i qualsevol altra situació l’ha de decidir el parlament’. A més, Castellà creu que ‘parlar d’unes altres situacions és ensenyar les cartes’ a l’estat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any