Homenatge a Germà Colon avui a la UCE

  • Avui entre els actes oficials que es faran a la UCE, destaca l'homenatge a les 12 del migdia al lingüista Germà Colón, per reivindicar la seua tasca en l'estudi de la llengua catalana. Com cada dia fem un repàs als actes oficials, del Fòrum Obert i de la Federació en defensa de la llengua i la cultura catalanes ...>>
    Dj. 21 d'agost del 2014

VilaWeb
Redacció
21.08.2014 - 11:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

– L’homenatge al lingüista Germà Colón. serà a les 12.00, i comptarà amb la participació del president de la UCE  Salvador  Alegret i Vicent Pitarch, membre de la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. En l’acte també hi actuarà un Grup de Folk. Aquí trobareu una entrevista amb el lingüista castellonenc feta per Vilaweb nacional.

– a les 17h es farà un debat sobre dels Països Catalans, amb Francesc Ricart (Casal Jaume I de Fraga), Ferran Suay (Acció Cultural del País Valencià), M. Antònia Font (STEI Intersindical) i Josefina Matamoros (Museu d’Art Modern Cotlliure), amb Vicent Partal ( director de Vilaweb) de moderador.

Podeu veure els actes en directe via vilaweb nacional.

* Pels actes del Fòrum obert per avui :

– A les 16h Presentació del darrer llibre ‘L’imperi de la llengua comuna. Guia de l’imperialisme lingüístic espanyol’ del professor Juan Carlos Moreno Cabrera, per Jordi Solé Camardons.

– A les 17h : Presentació de la Xarxa Referèndum 9-N per Josep Manel Ximenis i Anna Arqué.
També a la mateixa hora, i organitzat pels Amics de Prada ‘Vilana-Perles i el constitucionalisme català a la Guerra de Successió i a Europa’per Sebastià Sardiné i Torrentallé, autor del llibre Jo, Vilana-Perles. El diplomàtic català que va moure els fils de la Guerra de Successió (1704-1734) Com és que un notari d’Oliana es convertí en polític austriacista, i més tard en home d’estat del rei Carles III? Per què marxà amb l’emperadriu Elisabet Cristina a Viena, el 1713? Ramon Frederic de Vilana-Perles fou el darrer protonotari de la Corona d’Aragó. Com a secretari dels reis austriacistes, a Viena desenvolupà l’administració i obra pública de l’Imperi, i vetllà per Catalunya. Intervingué en els tractats de París (1718) i de Viena (1725).

– A les 18h : Presentació de l’Institut del Teatre per Jordi Roig (gerent de l’Institut del Teatre).
Voluntaris Referèndum 9N2014 i Manifest de la Catalanitat per Miquel Casals, Mercè Feliu i Josep Guia :En l’edició d’aquest any, l’acte polític del PSAN, el més antic i continuat dels que es fan i no es desfan a la Universitat Catalana d’Estiu, es dedica als Voluntaris Referèndum 9N2014 (‘Digui el que digui Espanya, fem el Referèndum’) i al Manifest de la Catalanitat (‘La República Catalana,del Principat, en principi,s’ha de comprometre amb la resta de terres i gent de nació catalana’).

En quant als actes organitzats per la Federació en defensa de la llengua i la cultura catalana : avui giraran  a l’entorn de Joan Pau Giné, presentat per en Pere Manzanares.
‘Cantant Giné”Adiu ça va’

– A les 21h a la Plaça de Prada, concert Joan Pau Giné amb grups diversos

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any