La Universitat Catalana d’Estiu homenatja Germà Colón

  • Aquest migdia s'ha fet un acte a la UCE per reivindicar la tasca de Colón en l'estudi de la llengua catalana · Avui a les cinc de la tarda hi haurà un acte dedicat als Països Catalans

VilaWeb
Redacció
21.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), a Prada, s’ha homenatjat el lingüista Germà Colón. L’acte, aquest migdia, ha comptat amb la participació del president de la UCE, Salvador Alegret, i Vicent Pitarch, membre de la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

Colón, el lingüista

Germà Colón és un dels lingüistes més importants de la filologia romànica i la lexicologia catalana. Nascut a Castelló de la Plana (País Valencià), després de fer batxillerat va marxar a estudiar filologia romànica a Barcelona, i després va fer estada a Lovaina i Zuric. Posteriorment, va arribar a la Universitat de Basilea –ara fa cinquanta anys–, on ha estudiat a fons la llengua catalana, al costat del filòleg suís Walther von Wartburg.

S’ha especialitzat en qüestions de dialectologia, lingüística històrica i descriptiva, lexicografia i etimologia, i ha editat texts antics com el ‘Consolat de Mar’ o els ‘Furs de València’. Ha escrit una trentena de llibres i centenars d’articles, i fou col·laborador i redactor de la publicació ‘Französisches Etymologisches Wörterbuch’, de Walther von Wartburg.

Enguany ha estat guardonat amb la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives a Perpinyà, un reconeixement que s’afegeix a la llarga llista dels que ja li han fet per l’obra i la trajectòria. 

A horabaixa, Països Catalans

A les cinc d’horabaixa es farà un debat sobre dels Països Catalans, amb Francesc Ricart (Casal Jaume I de Fraga), Ferran Suay (Acció Cultural del País Valencià), M. Antònia Font (STEI Intersindical) i Josefina Matamoros (Museu d’Art Modern Cotlliure), amb Vicent Partal (Vilaweb) de moderador.

Podeu veure els actes en directe via vilaweb nacional.

Notícia relacionada:

Germà Colón: ‘Sóc molt optimista: el català se salvarà’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any