Els Xiquets de Tarragona es converteixen en colla de gamma extra en coronar el 2 de 9 emmanillat

  • La Jove descarrega el 5 de 9, el 3 de 9 i carrega el 9 de 8 en una diada de Sant Magí amb cinc castells de nou pisos

VilaWeb
ACN
19.08.2014 - 16:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Xiquets de Tarragona han viscut una diada de Sant Magí històrica a la plaça de les Cols després que hi hagin descarregat el seu primer castell de gamma extra, un 2 de 9 amb folre i manilles. A més de la torre, els matalassers han completat el 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 folrat i han brodat la millor actuació de la seva història amb un pilar de 6. Per la seva banda, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona ha descarregat el primer 5 de 9 amb folre de la temporada, el 3 de 9 amb folre i ha carregat el 9 de 8 amb tres enxanetes. Els de Sant Pere i Sant Pau han aconseguit carregar el 3 de 8 -el seu millor castell-, mentre que els del Serrallo han alçat el 4 de 7 amb l’agulla, el 5 de 7 i el 7 de 7.

Els Xiquets de Tarragona han estat la primera colla en descarregar el 2 de 9 emmanillat en el seu primer intent. Ho han fet en segona ronda, amb una construcció que ha pujat convençuda, però que s’ha hagut de treballar a quarts i manilles en la descarregada. La irrupció dels Xiquets en el conjunt de formacions de gamma extra ha fet esclatar d’emoció els milers de persones que han omplert la plaça de les Cols, que han brindat una tancada ovació als de la camisa ratllada.

En primera ronda, els matalassers han descarregat un 3 de 9 amb folre, el cinquè de l’any, mentre que a la tercera han completat el seu segon 4 de 9 amb folre de la temporada. Els Xiquets han tancat la millor actuació de la seva història descarregant un pilar de 6, una fita que no aconseguien des del 2009 i que aquesta temporada només havien pogut carregar.

La Jove de Tarragona s’ha atrevit ja en primera ronda amb un gamma extr: el 9 de 8 amb tres enxanetes. El castell només ha quedat carregat, ja que una enxaneta i un acotxador s’han despenjat del pom de dalt i han caigut sobre la pinya. A la segona ronda, els liles s’han apuntat el seu segon gamma extra, un 5 de 9 amb folre que ha estat molt celebrat, ja que era el sisè de la seva història i el primer que descarregava enguany una colla castellera. Els del Cós del Bou han tancat la diada amb un 3 de 9 amb folre i un pilar de 6.

Per la seva banda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han descarregat de forma sòlida el 5 de 7 i el 2 de 7 i han carregat el 3 de 8, el primer de la seva història. Finalment, els de la camisa verda s’han atrevit amb el pilar de 6, però la construcció només ha quedat en intent. Al seu torn, els Xiquets del Serrallo han descarregat el 5 de 7, el 7 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla, tancant amb el pilar de 5. Els del barri mariner han demostrat un bon estat de forma i semblen decidits a atacar durant les pròximes setmanes el 4 de 8.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any