L’espectacular desplegament del mural de Renzi a l’amfiteatre de Tarragona, en vídeo

  • L'ANC va fer una crida al primer ministre italià des d'aquest escenari excepcional

VilaWeb
Redacció
19.08.2014 - 20:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va traslladar a l’amfiteatre romà de Tarragona la campanya començada el mes passat per a internacionalitzar el dret de decidir dels catalans i la consulta del 9 de novembre. L’acte, que va comptar amb la participació d’unes vuit-centes persones, va ser especial, segurament per l’escenari històric on feia. S’hi va desplegar un gran mural amb el rostre del primer ministre italià, Matteo Renzi, i s’hi podia llegir: ‘Senyor president, els catalans votaran per la seva llibertat el 9-N.’ Un vídeo fet amb la tècnica ‘time lapse’ mostra el desplegament del mural.

També es va estendre un mural amb el lema ‘Ara és l’hora #Sí+Sí’ i es va fer un mosaic de la senyera amb els assistents ubicats a les grades del monument. Aquest és el sisè mural que desplega l’ANC aquest estiu a Catalunya, a menys d’un mes de la Diada.

L’acte fou organitzat per les assemblees territorials de l’ANC de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès, amb la col·laboració d’Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència.

Una campanya d’internacionalització

L’assemblea ha desplegat cada cap de setmana, des del mes de juliol, un mural gegant dirigit a diferents líders mundials. El primer va ser del president dels Estats Units, Barack Obama, a Badalona, i després s’ha ampliat el repertori a Jean-Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande i David Cameron. En les pròximes setmanes els missatges aniran dirigits al secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon; a la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff; al papa Francesc, i al primer ministre suec, Fredrik Reinfeldt. 

El criteri per a escollir aquests líders mundials era que fossin dirigents de països estrictament democràtics i amb un cert pes en les relacions internacionals. Així ho va explicar Núria Vinyals, membre del secretariat nacional de l’ANC i coordinadora daquesta campanya per a explicar el procés català al món.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any