Súmate fa una crida a votar el 9-N ‘encara que segrestin les urnes’

  • Eduardo Reyes ha parlat d'independència i immigració, juntament amb Ferran Soriano i Jesús Martínez

VilaWeb
Redacció
19.08.2014 - 19:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Hem d’anar a votar. Si ens deixen, bé, i si no, també’. El president de Súmate, Eduardo Reyes, ha fet una crida a anar a votar el 9-N encara que ‘segrestin les urnes, per demostrar al món sencer que Catalunya és un país democràtic que vol decidir el seu futur votant’. Reyes ha participat en un debat sobre la nova immigració a Catalunya i el procés d’independència a la Universitat Catalana d’Estiu.

El president de Súmate s’ha definit com ‘un socialista sense partit’ i ha demanat unitat als partits polítics ‘per a fer el camí que tenim marcat tots junts’. I després, un cop assolit l’objectiu, que ‘es reparteixin el pastís com vulguin’. Reyes creu que ha arribat l’hora que Catalunya se separi de la resta de l’estat i que eviti que la ‘corrupta’ oligarquia política espanyola espatlli el futur dels catalans.

Pel que fa a un hipotètic vet del Tribunal Constitucional, Eduardo Reyes ha deixat clar que cal tirar endavant la consulta per posar en evidència ‘la diferència de qualitat democràtica que hi ha entre Catalunya i Espanya’. 

Sobre la confessió de Jordi Pujol, Reyes ha assegurat que inicialment va sentir ‘pena i desengany’, dos sentiments que ara ja no té perquè ‘si és un xoriço, és un xoriço’, i el que ha de fer ara és respondre a la justícia i al poble català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any