Simon, l’avi dels ‘smartphones’

  • IBM va llançar l'agost del 1994 el Simon Personal Communicator, un mòbil amb pantalla tàctil, agenda, teclat virtual i correu electrònic

VilaWeb
Redacció
20.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A mitjan agost del 1994 IBM va posar a la venda el Simon Personal Communicator, un telèfon portàtil i agenda personal que, sense saber-ho aleshores, seria considerat dues dècades després el primer ‘smartphone’ o telèfon espavilat de la història. En plena època de dispositius intel·ligents, cal recordar que fa vint anys la multinacional IBM ja va llançar un mòbil amb algunes funcions més enllà del telèfon que són ben habituals actualment: agenda electrònica, espai de notes, alarma i calendari, teclat virtual, missatges de correu i fax.

Les semblances s’acaben ací, atès que ni el disseny, ni el pes ni l’autonomia de la bateria no s’acosten als ‘smartphones’ d’ara: tenia una pantalla LCD verda i tàctil, pesava mig quilo i la bateria aguantava sols una hora.

Del Simon, malgrat l’alt preu (899 dòlars de l’època), se’n van vendre cinquanta mil unitats entre l’agost del 1994 i el febrer del 1995.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any