Pertorbacions al Tren Groc

  • Els controladors i conductors del Tren groc, han decidit posar-se en vaga cada dilluns i divendres, en protesta a les seues condicions de treball ...>>
    Dt. 19 d'agost del 2014

VilaWeb
Redacció
19.08.2014 - 10:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta vaga, fa que hi hagi dificultats en els viatges fets pel Tren Groc en plena temporada d’estiu. Els controladors es refereixen, en les seues reivindicacions, a les seues condicions de treball i el futur del Tren Groc, essencial per a algunes persones a la Cerdanya, però també una atracció turística per Catalunya Nord.

La vaga va començar el passat divendres, i ahir dilluns va continuar amb segon dia de vaga. Sembla decidit que els controladors es posaran de vaga tots els dilluns, i els conductors tots els divendres.

Segons la CGT ‘els controladors i els conductors no tenen les mateixes direccions, no tenim un  interlocutor únic, per tant estem obligats a fer-ho així, per tenir una més gran relació de forces’. Per la seua part la SNCF ha decidit posar autobusos de substitució . El sindicat també denuncia, que ell no son els únics responsables d’aquestes pertorbacions ja que, el passat divendres, l’SNCF va decidirsuspendre el passat dissabte, dos viatges d’anada i tornada del Tren Groc.

Segons la direcció el motiu van ser les festes de Sant Vicent de Cotlliure, ja que van posar en plaça 25 trens suplementaris i com estan en ple període de vacances, necessitaven el personal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any