22.08.2014 - 06:00
Espresso Martini
Ingredients:
4 parts de cafè exprés fred
3 parts de vodka
3 parts de Kahlúa (licor de cafè mexicà)
Xarop de sucre
Elaboració:
Omplim la coctelera amb gel. Hi afegim el cafè exprés, el vodka i el Kahlúa. Rectifiquem els sabors amb xarop de sucre al nostre gust, depenent de si el volem més o menys dolç. Agitem amb força i ho servim en una copa de còctel, prèviament refredada. Hi deixem caure uns grans de cafè i… ja ho tindrem llest!
Diu el cuiner Sergi Arola:
“El millor còctel és el Dirty Martini que preparen a la cocteleria de l’hotel The Duke the Londres… No té rival!!”
Martini Brut
Ingredients:
60 ml de vodka premium
10 ml de Dry Martini
1 rajolí de suc d’olives
Elaboració:
Omplim amb 3/4 parts de gel al vas mesclador. Posem el vodka i el suc d’olives. Ho removem amb delicadesa uns deu segons. Ho servim en una copa clàssica de Martini i ho completem amb el vermut sec. Ho podem decorar amb unes olives.
(Del llibre ‘El secret del Vodka‘, de Vador Lladó)