Programa d’actes per avui a la UCE

  • Com cada dia, fem un repàs als actes, oficials i del fòrum obert, així com de la Federació den defensa de la llengua i la cultura catalana a la UCE ...>>
    Dc. 20 d'agost del 2014.

VilaWeb
Redacció
20.08.2014 - 11:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui a les dotze del migdia una conferència amb els dirigents dels principals partits polítics a favor de la consulta. Josep Rull (CiU), Gemma Calvet (ERC), Josep Vendrell (ICV) i David Fernàndez (CUP) explicaran el seu punt de vista sobre la situació del procés sobiranista a l’acte ‘2014. Any zero. On som?’. Un debat que podreu seguir en directe per vilaweb nacional.

A les 17h  El nou país que volem amb Jordi Mañyà (ANC), Tonetxo Padriñas (president de la Societat Coral el Micalet), Antoni Carné (president de l’Ens de l’Associacionisme Català) i Alícia Casals (vicepresidenta de l’UCE)

També dins les Jornades el país que volem. ‘ Procés independentista de Catalunya: Compromís pels Països Catalans’ aplegarà a diversos ponents d’arreu del nostre territori en un intent per relligar el context polític que està vivint el Principat, amb el debat sobre la reconstrucció nacional i la unitat dels Països Catalans. Així intervindran: Jaume Marfany, del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana; Antoni Infante, de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià; Josep Muncunill, de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca i Guillem Fuster en representació de Catalunya Nord per la Independència, la territorial de l’ANC a les comarques al Nord dels Pirineus. El debat estarà coordinat per Odette Viñas i Carles Castellanos, membres d’Espai Mata de Jonc.

 Al Fòrum Obert , avui a les 16h dos actes : el primer dins els actes sobre Joan Vinyoli 1914-2014. Presentació del llibre ‘Neu, fang, rosada, constel·lació’ de Jordi Llavina
per l’autor . També altre presentació del llibre ‘La captivitat inadvertida’ de Jordi Sales
per Joan Gonzàlez-Guardiola i Xavier Serra

a les 17 : Presentació del llibre ‘El general Prim d’Arnau Cònsul’per l’autor i Giovanni Cattini
Ho organitza: Àrea d’història de l’UCE.
Presentació del llibre Tragicomèdia a Secundària (Memòries d’un mestre cremat) de Mateu Lluís Vives, per Jordi Solé Camardons (Voliana Edicions)
Així mateix a la mateixa hora (17h) és parlarà del paper de les ANC Exteriors, per Belén Murillo
i també és farà la presentació de l’Acord Nacional d’Acció Exterior (ANAE) per Xavier de las Cuevas i Anna Arqué.

A la mateixa hora, Joan Becat inaugurarà l’exposició ‘Atrapats dins la guerra’ 1939: 75è aniversari de la Retirada. 1914: Centenari de la Gran Guerra. Exposició realitzada pels alumnes de català del Col·legi Gustau Violet i del Liceu Renouvier de Prada.

A les 18h Recordatori del professor Pere-Enric Barreda per Vicent Pitarch (Secció Filològica, Institut d’Estudis Catalans) Pere-Enric Barreda i Edo (Benassal, l’Alt Maestrat, 1964 – Barcelona 2014) va ser historiador i llatinista. Estudiós de la història de la comarca del Maestrat, també va ser un dels principals estudiosos de l’obra de Carles Salvador, mestre i pedagog arrelat a Bennassal, i impulsà la creació de la fundació que en duu el nom. Era professor de filologia llatina a la Universitat de Barcelona. Va ser autor, entre altres obres, de L’aula de gramàtica llatina de Benassal (1987), La carta de població de Benassal (1239) (1989), Carles Salvador, una vida en imatges (2007), Les cartes de població del Maestrat (2010), Les cartes de població del Maestrat (estudi i text) (2013) i Publi Papini Estaci, Aquil·leida: Fragment de la guerra de Germània (Fundació Bernat Metge 2010).

En quant als actes de la Federació que es fan de les 18h a les 20h, avui es parlarà  Els partits polítics catalans del Nord: amb la participació del principals responsables: ERC Joan Ridaura, CDC Jordi Vera, i Unitat Catalana, Brice Lafontaine.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any