Inauguració oficial de la 46ena edició de la UCE

  • Avui a les 12 del migdia, s'inaugura oficialment la 46ena edició de la UCE que es celebra, fins al 23 d'agost, a Prada de Conflent ...>>
    Dm. 17 d'agost del 2014

VilaWeb
Redacció
17.08.2014 - 11:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La 46ena edició de l’UCE enguany té com lema ”1714, 1914, 2014′, i estarà molt centrada en el procés sobiranista, així com en commemorar tres dates ‘significatives’ de Catalunya com són el 1714, 1914 i 2014.

Així mateix, s’ha anunciat que en aquesta edició 2014, es comptarà amb la presència de personalitats com  la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el dirigent de CiU Josep Rull o el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà. En total, aquest any hi haurà més d’un centenar d’activitats diferents, entre les quals destaquen les novetats de dues àrees com són Ciències socials i de l’Alimentació.

A l’acte inaugural, que tindrà lloc a les 12 del migdia, hi haurà Ferran Mascarell (conseller de cultura, Generalitat de Catalunya), Joan Castex (batlle de Prada), Marcel Mateu (vicepresident del Consell General dels Pirineus Orientals i conseller regional), Joandomènec Ros (president de la Fundació Universitat Catalana d’Estiu i de l’Institut d’Estudis Catalans) i Salvador Alegret (president de la Universitat Catalana d’Estiu). La lliçó inaugural versarà sobre el tricentenari : ‘1714-2014: pensar històricament el Tricentenari’ per Agustí Alcoberro (director del Museu d’Història de Catalunya).

A les 17h serà el torn de parlar de ‘El Vèneto: la independència possibleamb Stefano Valdegamberi (conseller regional del Vèneto), presentat per Anna Arqué (Equip Rector, UCE).

En quant al Fòrum obert hi haurà tres actes:  A les 16h : Presentació de la revista Bearn, per Sebastià Bennassar i Carles Domènecs (periodistes i fundadors de Bearn)
La revista va néixer el setembre de 2013 amb un objectiu: promocionar i donar a conèixer la literatura en llengua catalana feta arreu dels Països Catalans. El projecte neix de la constatació de la manca d’atenció dels mitjans convencionals a la literatura feta a casa nostra.

A les 17h Presentació del llibre El compromís de Casp: negociació o imposició?» d’Àngel Casals (director)
per Àngel Casals i Antoni Riera
Ho organitza: Àrea d’història de l’UCE

I finalment, a les 18h presentació del llibre Inscrit en la memòria històrica d’Agustí Barrera
per l’autor

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any