La Universitat Catalana d’Estiu, centrada en el procés sobiranista

  • Avui en comença la nova edició · Carme Forcadell, Josep Rull i Ferran Mascarell, entre les personalitats que hi participaran

VilaWeb
ACN
16.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Universitat Catalana d’Estiu (UCE) engega la 46a edició avui, amb un programa ple d’activitats centrades en el procés sobiranista i en la commemoració de tres dates significatives de la història Catalunya: el 1714, el 1914 i el 2014. Així mateix, en l’edició d’aquest 2014 es comptarà amb la presència de personalitats com la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el dirigent de CiU Josep Rull o el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà. En total, aquest any hi haurà més d’un centenar d’activitats diferents, en què destaquen les novetats de dues àrees com són Ciències socials i de l’Alimentació.

L’edició d’enguany de l’UCE es farà des d’avui fins al 23 d’agost a Prada de Conflent. Hi haurà actes de commemoració de tres dates significatives per a Catalunya, com és el 1714, any de la ‘pèrdua de llibertats’, el 1914, que va comportar la ‘represa’ d’aquestes i l’autogovern amb la Mancomunitat, i el 2014, any que es commemora el tricentenari.

Pel que fa als preus, en aquesta edició els cursos tenen un preu de 450 euros, però amb un descompte ‘important’ pels menors de 25 anys, els quals han de pagar uns 380 euros. A més es comptarà amb 40 beques d’AGAUR i d’alguns ajuntaments catalans. Segons l’organització, gràcies a aquests ajuts s’ha assolit l’objectiu d’evitar que assistir a la UCE no esdevingui ‘prohibitiu’ per als més joves, així com frenar ‘l’envelliment’ que havia hagut en els participants els darrers anys.

Sobre la construcció de la seu permanent, el president de l’equip rector de l’UCE, Salvador Alegretha, va assegurar en la presentació de l’edició que aquest any estarà ‘pràcticament’ acabada. L’edifici es farà servir com a allotjament i a partir de setembre ‘s’intentarà’ fer activitats acadèmiques al Centre d’Estudis Pau Casals. Així doncs, ha confirmat que el 2015 serà l’any de normalitat per aquest centre cultural, després de l’endarreriment de les obres a causa de problemes ‘tècnics’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any