Manos Limpias presenta la querella contra Pujol i Ferrusola

  • L'organització ultra denuncia l'ex-president

VilaWeb
ACN
13.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’organització d’ultradreta Manos Limpias atribuirà cinc delictes a l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol i a la seva dona, Marta Ferrusola, en la querella que presentarà formalment avui al jutjat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’advocat de Manos Limpias que porta el cas, Sebastián de Juan Fontanet, ha explicat que l’escrit demana que encausin el matrimoni per ‘malversació de fons públics, falsedat documental, suborn, delicte fiscal i tràfic d’influències’. De moment han preferit no demanar lencausament de cap dels fills, però no descarten de fer-ho més endavant si escau.

L’advocat de Manos Limpias ha dit que ‘els indicis, les informacions aparegudes i els informes de la UDEF’ aporten prou base legal perquè es puguin atribuir aquests cinc delictes a l’ex-president de la Generalitat i a la seva dona.

També ha explicat que, en l’escrit de la querella, sol·licita al jutjat que emeti un ofici a la UDEF perquè aporti tots els informes que tinguin relació amb el cas, hagin aparegut o no als mitjans de comunicació. ‘Volem que tots siguin objecte del procés judicial.

De moment, ha descartat de reclamar mesures cautelars per a Jordi Pujol o Marta Ferrusola, com ara la retirada del passaport o la presó preventiva. ‘Primer cal escoltar als querellats en qualitat d’encausats, i en virtut de les diligències, estudiarem què fem’, ha conclòs.

Duna altra banda, el lletrat reclamarà que el jutjat cridi a declarar quatre empresaris que podrien haver pagat comissions als Pujol a canvi de concessions d’obres públiques de la Generalitat. ‘Són indicis o dades que fan pensar que aquestes persones podrien esclarir els fets de manera satisfactòria’, ha argumentat. Però, de moment, ha dit ni ell ni Manos Limpias no s’han posat en contacte amb aquests quatre empresaris.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any