Un altre menyspreu vers la llengua des de PODEM

  • La plana web de l’organització, liderada per Pablo Iglesias, a l’illa de Menorca és oferida únicament en castellà.

VilaWeb
JC
12.08.2014 - 00:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pareix esser que la qüestió lingüística no l’acaben de tenir gaire assumida des del nou moviment polític d’àmbit estatal, Podemos. En el cas de l’illa de Menorca la plana web oficial de dita organització està redactada tan sols en llengua castellana, sense cap opció de poder llegir-la en català.

Segons els promotors, es pretén que sia una eina per tal de donar-se a conèixer arreu de l’illa. Així mateix, la majoria de perfils de facebook també només són en aquest idioma i les convocatòries d’esdeveniments a Maó, per exemple, les fan amb el nou topònim Maó/Mahón, contrari al que estableix la llei de normalització lingüística.

Poca sensibilitat.

Aquest nou episodi de incomprensió vers la llengua i cultura pròpies s’afegeix a tota una sèrie de succeïts al respecte, que al llarg d’aquests mesos s’han anat produint en els debats dels cercles i que han generat no poques situacions de conflictes interns i enfrontaments. En aquest sentit, cal destacar la polèmica que es va generar fa unes setmanes enrere, quan des del cercle de Marratxí, a través del seu portaveu, es va convidar a assistir a llurs assemblees al president de l’entitat ultraespanyolista Circulo Balear, la qual cosa provocà una forta contestació i indignació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any