Topada entre Rivera i l’entrevistador a TV3

  • 'Si es presenta a unes eleccions seré el seu rival polític', li diu el president de Ciutadans

VilaWeb
Redacció
08.08.2014 - 13:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha protagonitzat una tensa entrevista avui al canal 3/24 amb el periodista Jaume Freixes. Rivera ha exposat l’argument que la televisió pública catalana treballa al servei del govern per fer propaganda política del procés d’independència. Freixes li ha demanat si no en feia ‘un gra massa de reduir-ho tot a una operació de propaganda i a una suposada manipulació dels mitjans públics’. I Rivera li ha respost que, més que no una entrevista, feien un debat i que estaria encantat de debatre amb l’entrevistador si aquest decidia presentar-se a unes eleccions. ‘Seré el seu rival polític’, li ha dit.

Heus ací el vídeo de l’entrevista:

La tensió havia començat abans, quan Freixes ha dit a Rivera que menystenia els catalans que sortien al carrer per manifestar-se per la independència.

Jaume Freixes: Senyor Rivera, si vostè pensa que els centenars de milers de persones que surten al carrer… Si hi ha una cosa fora de dubte és la capacitat de mobilització de la societat catalana. Si pensa que tota aquesta gent es deixa enredar i embolcallar amb una estelada i sense parlar de cap més afer que preocupi i interessi els catalans diu molt poc, i perdoni, de la seva opinió dels catalans, que són persones adultes i majors d’edat, que saben el que fan i que saben el que volen.

Albert Rivera: Sí, però la propaganda política existeix des de fa segles. Quan tenim el conseller Homs fent conferències i aquesta mateix casa fent propaganda política… Aquí a TV3, del senyor Pujol n’hem parlat de passada, ara, de la independència en parlem cada dia. Per tant, aquesta mateixa casa, amb diner públic, al servei d’un govern, o la senyora Muriel Casals, que sembla que sigui de la societat civil però Òmnium Cultural s’ha endut deu milions d’euros de diner públic els últims deu anys… Aquí hi ha una organització des del punt de vista polític d’un procés separatista en un estat democràtic. No podem dir ‘Espanya ens roba quan ens roben a casa i Catalunya té una situació de croada mundial contra Catalunya quan altres comunitats tenen una situació similar.

J.F: No vol dir que en fa un gra massa, d’aquest moviment…

A.R: Vostès en fan un gra massa, que tot el dia parlen d’això en aquesta casa. No estem disposats a tolerar que a Catalunya se l’apoderi el nacionalisme i que hi hagi una fractura social perquè alguns han decidit tocar el botó i pressionar per separar-nos i enfrontar-nos entre nosaltres.

J.F: Jo… Permeti’m, però això de reduir-ho tot a una operació de propaganda i a una suposada manipulació dels mitjans públics em sembla un plantejament molt reduccionista i el 2014 això ja no s’ho creu ningú, senyor Rivera.

A.R: Vostè ho demostra. Fem un debat, més que no una entrevista. Jo estic encantat de fer un debat amb vostè. I si vostè es presenta a unes eleccions seré el seu rival polític però crec que en una entrevista en un mitjà públic intento explicar lliurement el que bona part de catalans pensem i potser en aquesta casa no escoltem gaire vegades i potser no és l’oficialitat.

J.F.: Però vostè seu aquí.

A.R: I per això aprofito per explicar als catalans la visió d’una part de Catalunya, que no és la Catalunya subvencionada, que no és la Catalunya oficial, d’Òmnium Cultural, que no és la que ha tapat la corrupció durant tants anys i s’ha embolicat amb la senyera. Jo també vull un país nou, però la solució no és aixecar fronteres.

J.F: Però potser la solució és que els catalans es pronunciïn.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any